Agenda

nov
2
za
Groot Dictee der Nederlandse Taal
nov 2 @ 11:00 uur – 13:00 uur

MeeGroot dictee der Nederlandse taalschrijven met het Groot Dictee der Nederlandse Taal

Op zaterdag 2 november a.s. wordt het Groot Dictee der Nederlandse Taal opgenomen en uitgezonden vanuit de Bibliotheek Zutphen door NPO1.

Twintig BN’ers en twintig deelnemers van de Taalstaat gaan de strijd aan om het dictee, geschreven door Wim Daniëls en voorgelezen door Gerdi Verbeet, zonder fouten op te schrijven.

Jij kunt ook meedoen! Niet in de bibliotheek Zutphen maar op één van de zeven meeschrijflocaties tussen 11.00 en 13.00 uur. De meeschrijflocaties zijn: De bibliotheek Warnsveld, Luxor theater Zutphen, de bibliotheek Gorssel, de bibliotheek Lochem, het Hart Eefde, Dorpshuus Hoeflo Harfsen en Ons Huis Almen.

De gedachte is dat iedereen in Nederland aan het Dictee mee kan doen, thuis, in een bibliotheek of in de buurt.

Per locatie kunnen maximaal 20 deelnemers meedoen. Je kunt je tot 25 oktober a.s. telefonisch opgeven bij Graafschap bibliotheken of via info@graafschapbibliotheken.nl .Geef daarbij aan naar welke locatie je voorkeur uitgaat. Na opgave krijg je een mail met verdere informatie.

 

nov
22
vr
Filmhuus
nov 22 @ 20:00 uur – 22:30 uur

Rocketman in HoefloRocketman

‘Rocketman’ vertelt het waargebeurde verhaal van Elton John. Elton besluit als jonge jongen naar het beroemde conservatorium Royal Academy of Music te gaan, waarna hij vervolgens een muzikale samenwerking met Bernie Taupin aangaat. Uiteindelijk zal hij uitgroeien tot een wereldberoemde superster.

Bekijk hier de trailer

Entreeprijs van € 8,-  is inclusief een consumptie

nov
30
za
Jubileum Hoeflo
nov 30 hele dag

Hoeflo jubileum 50 jaar50-jarig JUBILEUM

Op 6 september 1969 werd “Gymzaal Hoeflo” (afkorting van Harfsens Oefenlokaal) geopend door Burgemeester Thate. Het beheer kreeg de Commissie Hoeflo, onder verantwoording van het bestuur van S.V.Harfsen.

Op 30 november 2019 gaan we dit 50-jarig jubileum vieren.

Deze dag zal in het teken staan van Woodstock. We kunnen nu nog niet vertellen wat we allemaal gaan doen, maar houd alvast de datum vrij.

dec
13
vr
Pubquiz
dec 13 @ 20:30 uur – 23:30 uur

Avondvullende kennisquiz onder leiding van een QuizMaster en voor de winnaar is er een leuke prijs!

Altijd al eens willen weten wie nu echt de slimste is? Na de Pubquiz weet je het! De Pubquiz is een hilarisch evenement voor jong en oud waarbij de vragen je om de oren vliegen. Van Pippi Langkous via Humberto Tan tot de hoofdstad van IJsland: alles kan aan bod komen!

Na elke ronde worden de formulieren verzameld en nagekeken, en worden juiste antwoorden beloond met punten. Het team dat aan het einde van de avond de meeste punten heeft verzameld mag zich Pubquizkampioen noemen. Elke Pubquiz staat garant voor een paar uur plezier voor jong en oud, man en vrouw, op elk niveau.

Geef je snel op en doe gratis mee.